Välkommen till vårt lilla hörn av webben

S*Chaidee är en nystartad liten Ragdoll-uppfödning i hemmiljö. Vi som driver den heter Wichittra Mungmoon och Håkan Engström. Namnet Chaidee är thailändska och betyder ”snäll” eller ordagrant ”godhjärtad”. Det tycker vi passar perfekt på våra Ragdoll-katter!

Wichittra kommer ursprungligen från Thailand, men har bott i Sverige i drygt fem år nu. Hon studerar för att skaffa sig en svensk student-examen, som är mera användbar här än en thailändsk. Håkan är infödd stockholmare, ekonom och arbetar som affärsutvecklare i telekom-branschen. Från början var vi båda "hund-människor", vi hade växt upp med hundar och haft hundar som vuxna. Vi tyckte dock inte att vi kunde ta hand om en hund på rätt sätt, så vi bestämde oss för att leva utan djur.

Så en dag hälsade vi på ett par av våra goda vänner. De hade sedan tidigare haft en katt, en kastrerad birmahane. Nu hade de dock skaffat två mycket charmiga birmaungar, honor... Efter den kvällen började vi fundera på om inte en katt kunde vara något för oss också. Så började ett ivrigt läsande av all kattlitteratur vi kunde hitta. Det ledde fram till att vi hittade Ragdoll-rasen. Vi får nog erkänna att vi från början

  attraherades av att de beskrevs som "hundlika". Sedan dess har vi lärt oss att de är något ännu bättre, de är Ragdolls!

Vår första katt, Prosit, kom till oss våren 2000. Det är en stilig kastrathane som anser sig vara kung därhemma. När vi haft Prosit i drygt två år bestämde vi oss för att han borde få en kompis. Så kom Sushi till oss, och vårt liv har aldrig blivit detsamma igen. Sushi är en mycket bestämd liten dam som säger ungefär: ” Du får gärna vara kung, Prosit, bara jag får bestämma!”.

Här hämtar vi Sushi
hos Cecilia och Ronny
27/7 -02
Klicka för större bild
(foto: Ronny Tancred)