Prosits sida
Prosit är vår första katt. Han föddes 21/1 -00 och kom till oss 1/4, men är verkligen inget aprilskämt för det! Han kommer från Cecilia Söder Tancred och hennes man Ronny Tancred, som då bodde i Gävle.

Prosit är en mycket stilig brun colourpoint, inte bland de största men mycket harmoniskt byggd med fina färger och kontraster. Till temperamentet är han gudagod, men tyvärr en aning reserverad och försiktig med nya människor. Han talade mycket tidigt (och tydligt) om att han inte tycker om utställningar: "Jag avskyr folksamlingar, jag är en soff- och sängkatt!"
På den uppgiften är han dock en verklig mästare...

Prosit är en mycket försynt katt. Han sätter sig gärna på golvet, några meter från husse eller matte, och tittar på oss. Det betyder ungefär: "Jag vill inte tränga mig på eller störa eller så, men jag skulle bli väldigt glad för lite kel." Om då husse kommer och sätter sig på golvet och kliar honom på magen en liten stund, en halvtimme eller så, blir han bara lycklig och spinner oavbrutet.

Trots att han är lite försiktig till sin läggning, är Prosit en mycket ansvarskännande katt. Han försummar till

exempel nästan aldrig att springa ut i hallen och morra när tidningsbudet kommer fram på småtimmarna. Likaså brukar han gärna följa efter och hålla ett vakande öga på Sushi när hon är ute i trädgården. När vi är ute på våra eftermiddagspromenader på landet, är det oftast Prosit som ser till att familjen håller ihop och att inte Sushi kommer efter när hon stannat för att undersöka någon intressant doft eller så...

Hemma i lägenheten ser sig Prosit som kung, och hans tron är den översta plattformen på klätterställningen vi har i hallen. Därifrån kan han övervaka allt som händer, ingen kan ju gå från ett rum till ett annat utan att passera honom. Dessutom ligger man där på så lagom höjd att det händer att man får lite extra kel när någon människa går förbi.

När Sushi fått sin första kull tog Prosit på sig ännu en roll: Efter att till en början varit lite avvaktande till ungarna utvecklades han snart till lekfarbror. Han insåg att ungarna, efter lite farbroderliga tillrättavisningar och förmaningar, kunde bli jätteroliga lekkamrater. Ju större och äldre ungarna blev, ju mer tydde de sig till "farbror Prosit". Mot slutet var alla katterna som en enda stor familj.


Prosits stamtavla
 
Namn:  S*Minami no Rollin' Roni Reg:  (S) SVERAK LO 161502
Ras:  RAG Färg:  n Kön:  Hane Född:  2000-01-21
Uppfödare:  Cecilia Söder-Tancred
Ägare:  Wichittra Mungmoon & Håkan Engström
Far:
EP/EC Ettorahc's Jesper
RAG a
Traskatten Jasper, RAG a Stenstagårdens Irving, RAG n03 IC Pandapaws Harry, RAG n03
Pandapaws Blue Haze, RAG a
Ragtime Josephine, RAG a Catastrophe Jack Frost Jnr, RAG c
Catastrophe Jasmine, RAG a
Maggie Cat Daily Dream, RAG a Rimminielace Cheeky Chico, RAG a Hemlock Trails Tirawa, RAG a
Hemlock Trails Blue Moon, RAG a
Jarr's Bénédictine, RAG n Ragamour Ragged Rascal, RAG n
Nyfiken Olivia, RAG n
Mor:
Ch Raa Doo's Melody Star,
RAG n
IC Daylight Blue's Baron, RAG n03 IC Patriarca Bobby Blue, RAG a03 Rimminielace Caspar, RAG a
Rimminielace Laurel-Eye, RAG n
Kråksångens Cerina, RAG n Fawpawz Barney Rubble, RAG n03
Fawpawz Betty Rubble, RAG a
Krickelin's Coco Chanel, RAG n EC Regalis Banjo Patterson, RAG n Ragada Derrilin, RAG n
Kaiwara Akuto, RAG n03
Purr-Fect Cinderella, RAG n03 Ch Catricat Chico of Purr-Fect, RAG n
IC Pandapaws Esther of Purr-Fect, RAG n03