Sushis sida
Sushi föddes 3/5 -02 och kom till oss 27/7. Hon kommer också från Cecilia och Ronny, men då hade de hunnit flytta till sin villa i Skutskär.

Sushi är, om hon får säga det själv, en oerhört vacker dam. Hon är brun bicolour, tung med fina längder och medium benstomme. Huvudet är brett med bra profil, linjer och utmaskning. öronen är fint placerade, men kanske något framträdande. Det absolut finaste i hennes utseende är utan tvekan pälskvalitÚn, som är oerhört mjuk och silkeslen. Domaren Janick Renault skrev vid en utställning i Norge att "The coat texture is absolutely typical of the breed".

Det som verkligen skiljer ut Sushi från många andra katter är hennes enastående Ragdoll-temperament. Hon är väldigt öppen och glad, kelen och charmig. Domare brukar komma med kommentarer som "Very sweet temperament" eller "Ett riktigt charmtroll". Hon är också en mycket trygg och självständig liten tjej som går rakt fram genom livet. När Prosit kommer upp till oss i sängen på natten märker man det bara ibland, och då på liten skakning. När Sushi kommer går det inte att missa de fyra tassar som kliver rakt på husse eller matte, eller på oss båda.

På utställningar är Sushi fullständigt "cool". När vi har gjort iordning buren kliver hon bara in och lägger sig, oftast somnar hon efter en liten stund. Hon är faktiskt

så avkopplad att vi har lärt oss att vi måste ta ut henne ur buren minst en kvart innan hon ska upp på domarbordet. Annars är det risk att hon står framför domaren och gäspar! Om hon har fått sitta i husses knä, bland publiken, och titta på andra katter som bedöms blir hon pigg och intresserad och går sedan in för att charma domaren.

Hemma är det oftast Sushi som sätter igång Prosit på lek och bus. Hon är också oerhört alert, nyfiken och pratsam. Oftast följer hon matte eller husse runt fötterna och frågar eller kommenterar allt: "Vad gör du nu?", "Varför då?", "Vart ska du?", "Kan inte jag få smaka?", "Jag vill följa med in på toaletten!" och så vidare. Inte en lugn eller tråkig stund med Sushi i närheten!

När hon fått sin första kull visade hon upp en annan sida: Hon är en fantastisk mamma. Kullen innehöll ju sex ungar, men det tyckte hon inte alls var något problem utan alla fick samma exemplariska omvårdnad. Trots det hann hon att med jämna mellanrum ta paus från ungarna för att få vara sig själv. Då kom hon ut från "barnkammaren" för att umgås med Prosit och oss. Tack vare det lyckades hon också hålla uppe både orken och entusiasmen hela tiden tills den sista ungen (Apollonia) hade flyttat till sin nya familj.

Sushi genomgick SRC:s hńlsoprogram 05-05-04 u.a.


Sushis stamtavla
 
Namn:  EC S*Minami no Kimono Kita Reg:  (S) SVERAK LO 179748
Ras:  RAG Färg:  n03 Kön:  Hona Född:  2002-05-03
Uppfödare:  Cecilia Söder-Tancred
Ägare:  Wichittra Mungmoon & Håkan Engström
Far:
S*Minami no Nani Nanatsu,
RAG n04
Trendipuss Billy Boy,
RAG n04
Evara Quicklover Henry, RAG n04 Petil-Lu Henry, RAG n04
Petil-Lu Caroline, RAG n
Trendipuss Krystal,RAG a04 Trendipuss Levi, RAG a03
Adinnlo Petillu Ezmirelda, RAG a04
IC Ragtime Sweet Lady Jane,
RAG n
Villaroyal Yankee Doodle Dandy, RAG n Ch Hossier Dolls Peridot of Masada, RAG n
Ch Petil-Lu Pearl of Villaroyal, RAG n
Catastrophe Jasmine, RAG a Lonerock Chocolate Frosting, RAG n
Lonerock Poison Ivy, RAG a
Mor:
S*Heros Bellanca,
RAG n03
EP/EC Minami no Shinto, RAG n IC Patriarca Bobby Blue, RAG a03 Rimminielace Caspar, RAG a
Rimminielace Laurel-Eye, RAG n03
IC Ragtime Sweet Lady Jane DM, RAG n Villaroyal Yankee Doodle Dandy, RAG n
Catastrophe Jasmine, RAG a
Pocahontas Blue Diamond, RAG a03 Pocahontas Peaceful Lad, RAG n03 GIC Trendipuss Bailey, RAG n03
Ragnarok's Honey, RAG a04
Trendipuss Escada, RAG a03 Addeilo Ragucci Blue, RAG a03
Adinnlo Petillu Ezmirelda, RAG a04