Vår uppfödning

Från början hade vi inte en tanke på att starta egen uppfödning. Att idén så småningom dök upp får nog skyllas på att Sushi började gå så bra på utställningar. Ibland hände det att åskådare kom och frågade om vi hade ungar att sälja. Dessutom fanns det uppfödare och domare som sade till oss att vi ”måste” para Sushi, främst för att föra hennes fantastiska temperament vidare.

Målet med vår uppfödning är att få fram friska och rastypiska katter med det äkta Ragdoll-temperamentet. Att vår första katt blev en Ragdoll berodde helt på temperamentet, och det är fortfarande det som ”gör en Ragdoll” för oss.

För oss är våra katter i första hand familje-medlemmar. Om det sedan visar sig att någon hona har avelskvaliteter, och vi hittar en lämplig hane, kan det bli så att vi tar en eller några kullar. Det här synsättet innebär att det aldrig kommer att bli många Chaidee-kullar. Det betyder också att vi är väldigt noga med vem som får köpa ungar av oss. Vi vill självklart att våra "barnbarn" ska få det lika bra som våra egna katter har det.

  Detta innebär alltså att vi inte tillämpar någon form av "kösystem". Vi tar däremot gärna emot intresseanmälningar, både när vi planerar eller har en kull, eller i (de långa) uppehållen däremellan. Det ger oss en chans att lära känna eventuella köpare, kanske träffas på någon utställning eller så. Vi bör kanske tala om att vi såvitt möjligt tar referenser också, goda ord från gemensamma bekanta väger tungt...

Eftersom vi själva är mycket roade av både utställningar och uppfödning, är det ju roligt om några av våra kattungar hamnar hos människor som delar våra intressen. Det är dock absolut inget villkor, det viktiga är att de får bra hem där de får fortsätta att vara familjemedlemmar, precis som under sin första tid hos oss. Dessutom är det ju så att vissa katter inte trivs med, eller passar för, utställningar eller avel. Då ska de absolut slippa sådana aktiviteter.

Om du tror att du i framtiden kan vara intresserad av en unge från oss, är du alltså välkommen att höra av dig, helst med ett e-mail. Vi lovar att svara på ditt mail och sätta upp dig på vår lista med intresserade. Alla på den listan kommer att få veta när det blir aktuellt med en ny kull.